websikehealthcheck
websikehealthcheck

Blog bejegyzések

Csípőre tett kézzel beszélni

Ha látsz valakit, aki úgy beszél mások előtt, hogy minimum vállszélességű terpeszben áll, és a keze csípőre van téve, neked mi ugrik be róla elsőként?

Ha most gondolatban megjelenik előtted egy ilyen ember képe, akkor valószínűleg még az arcára is odaképzeled a morcosságot, az összevont szemöldököt, meg a szúrós tekintetet. Szinte hallod a kirobbanó hangját, ahogyan rendreutasít valakit.

Most ne menjünk el ilyen messzire, ne egy dühöngő, magából kikelt figurát képzelj el, hanem egyszerűen csak valakit, aki csípőre tett kézzel beszél.

A helyzet az, hogy ha még nem is társulnak hozzá a külsőségek, mint morcosság és emelt hang, ez a tartás, a csípőre tett kéz eleve valahogy keménységet, uralkodást sugall. Ezért aztán van, aki azt mondaná, hogy így nem szabadna emberek előtt beszélni.

Szerinted? Megengedhető-e, hogy valaki így beszéljen emberekhez?

Szerintem igen! Azt is megmondom, mikor. Ha a helyzet megkívánja és a közönségnél ez megengedhető.

Ugyanis nem az a baj, hogy ha valaki határozott és erőteljes benyomást akar kelteni, ezért csípőre vágja a kezét. Az a baj, ha ezt nem jókor csinálja. Vagy az a baj, ha folyton ezt csinálja. Ha beleragad ebbe a tarásba, és nincs más gesztusa, csak ez.

Gondold el, ha miközben arról beszél, hogy a növények gondozása sok figyelmet és törődést igényel, és közben csípőre tett kézzel szúrósan néz rád.

Hát ettől szegény növények is lekókadnának, én meg hallgatóként rettegve jegyzetelek, nehogy elrontsak valamit, különben jön ez a rettentő ember és tuti leszid, vagy ha még jobban felbosszantom, akkor elültet, mint egy palántát.

Nem azzal van a baj, ha valaki csípőre tett kézzel határozottan beszél. Erre néha igenis szükség lehet. Ez teljesen rendben van, ha a gesztus passzol a mondanivalóhoz.

Azzal van a baj, ha a kettő nincs összhangban, vagy ha valaki egyetlen fix pózban ragad meg és mindegy, miről beszél, ugyanúgy tartja a kezét.

Sok minden van még, amit a közönség előtti beszédről érdemes tudni. Ha jót akarsz, rendeld meg a könyvcsomagot:

https://sooszoltan.hu/beszelj-magabiztosan-masok-elott/

Az első benyomás

Komoly könyvek sora foglalkozik a kérdéssel, hogy mit árul el az emberről a testbeszéde.

Hogy merre fordítja a lábfejét, miközben beszélget valakivel, hogy hova néz, hogy hogyan tartja a kezét stb.

Ez mind igaz, és tagadhatatlan, hogy ha tetszik, ha nem, még meg sem szólaltam, de a másik már így is megtudott rólam valamit, megsejtett valamit abból, hogy mi jár a fejemben, mire gondolok, hogy érzem magam, stb.

Tuti vannak ennek a témának is olyan szakértői, akik a legapróbb rezdülésekből olvasva komplett jellemrajzot írnak meg rólad egyetlen perc benyomásaiból, anélkül, hogy megszólaltál volna.

Jól is van ez így, hiszen minden területnek megvannak a maga elmélyült kutatói. Vannak, akik a Perzsa temetkezési szokásoknak szentelik az életüket, vannak, akik a szárazbab viselkedésének szikes talajon és vannak, akik ebben lelik örömüket, hogy az emberek rezdüléseit figyelik és ebből próbálnak következtetéseket levonni.

Tény, hogy ezek a következtetések a nagy mennyiségű tapasztalat alapján sokszor igen helyesek, de az is tény, hogy az ember tartása, gesztusai, sokszor a pillanatnyi állapotot tükrözik, tehát ezek alapján leginkább azt lehet megmondani, hogy most éppen hogy érzi magát az illető.

Igen ám, de ez éppen elég ahhoz, hogy egy előadáson, tájékoztatón, vagy közösségi eseményen az előttünk álló beszélő pillanatnyi állapotáról képet kapjunk, ha megfigyeljük.

A görnyedt tartás, a riadt, ugráló tekintet, a kéztördelés mind beszédes. Lehet, hogy az ember, aki most figyelek, egyébként egy kiváló szakember, aki a nap 8 órájában irgalmatlanul magabiztos és határozott, de most, amikor kint áll 100 ember előtt én nem azt a magabiztos szakembert látom.

Igazságos, vagy sem, még meg sem szólaltál, de az emberek már gondolnak rólad valamit.

Amikor valaki kiáll beszélni, csak abban a két lépésben, amit megtesz a színpadon, vagy csak abban a testtartásban, abban a tekintetben annyi üzenet van, hogy el sem tudja képzelni.

Az előtte ülőkben pedig – még ha nem is szakemberek – kialakul egy kép, egy benyomás, ami vagy jó lesz, és hízelgő, vagy éppen kínos és zavaró.

Ezért egy bölcs beszélő nagyon is odafigyel a tartására, tekintetére, gesztusaira, mozdulataira.

Mert mindaz, amit mond, csak a hitelessége egyik fele, a másik felét az adja, hogy HOGYAN mondja!

Hogy miből áll össze a hitelesség, azt megtudhatod a a „BESZÉLJ magabiztosan mások előtt” című könyvből. Olvasd el! https://sooszoltan.hu/beszelj-magabiztosan-masok-elott/

 

Elegem van a sok problémás alakból

Azt kell mondanom, hogy tökéletesen megértelek.

Néha nekem is.

Megértem, ha úgy érzed, hogy annyi nyavalyással, annyi kekeckedővel, értetlenkedővel, gonoszkodóval találkoztál már, hogy egyszerűen csak betelt a pohár, és eleged van belőlük.

Nem akarsz még egy tárgyalást, nem akarsz még egy beszélgetést, nem akarsz még egy előadást, mert hiába téped a szádat, úgy sem csinálják meg, amit mondasz.

Kikészíti az embert, amikor a másik oldalon csak okoskodni tudnak, állandóan hajtogatják a magukét és amikor valaki segíteni akar, akkor meg nem fogadják el.

Megértelek, igazán.

Sorolhatnám a mentségeket, hogy „de hát vedd észre, hogy mennyire mások vagyunk”, meg hogy „meg kell értenünk, hogy mindenkinek lehet rossz napja”, és hogy „nem várhatjuk el, hogy a világon minden szép és jó legyen”.

Meg még azt is mondhatnám nagy bölcsen, az ujjaimat összefonva, hogy „Figyelj, az élet tele van kihívásokkal, és ezek adják az élet értelmét”.

Mondhatnám ezeket, mert kivétel nélkül igazak.

De most nem ezt mondom.

Most csak annyit mondok, hogy nyugodtan félredobhatod ezeket az idegesítő embereket mindet a csudába, kijelentheted, hogy nem érdekelnek, mert tele van velük a hócipőd, és befejezed azt a munkát, vagy hivatást, amivel foglalkozol, mert túl sok vele a gond.

Majd találsz magadnak mást, ha ebből nagyon eleged volt.

Csak azt kérdezem tőled, hogy mi lesz most veled?

Mert ha hagyod a csudába az egészet és néhány hülye miatt befejezed, amit csinálsz, akkor hova fogsz menni?

Mihez kezdesz majd?

Valamit csak kell kezdeni az életben.

Valamiből csak pénzt kell keresni, és Istenemre mondom, én nem tudok olyant munkát, ahol nem kell emberekkel dolgozni, találkozni, beszélni. Mindenhol vannak ügyfelek, munkatársak stb.

Érdekes, de a legegyszerűbb munkák, ahol szinte semmi kontaktus nincsen másokkal nem véletlenül sokszor a legkevésbé megfizetett munkák is egyben.

Nem hiszem, hogy ezt akarod.

Nem beszélve arról, hogy amikor az ember jogos dühéből fakadóan otthagyja a képességeihez, tudásához, céljaihoz nagyságrendben passzoló tevékenységeket, akkor egy idő után ott belül elkezdi feszíteni valami.

Mert tudja, hogy mi az ő nagyságrendje és érzi, hogy amit most csinál, az messze nem kielégítő és közel sem az ő valódi szintje.

Így aztán ráveszi magát és újra csatasorba áll a saját valódi játékterén.

Újra kezdi a meccseket, újra felszívja magát és újra kezelni kezdi az embereket.

Csak közben elvesztegetett pár évet, vagy hónapot.

Szóval, megértem, ha eleged van. Ezzel együtt is azt gondolom, hogy sokkal jobb vagy te annál, minthogy bedőlj egy ilyen hullámvölgynek és feladd.

Nyomjad csak tovább, van benned elég érték és erő, hogy továbbmenj és kezelj mindent, amit kell.

 

Felfrissülésnek és a régen tudott dolgok leporolásának is kiváló lehet a „BESZÉLJ magabiztosan mások előtt” című könyv. Olvasd el! https://sooszoltan.hu/beszelj-magabiztosan-masok-elott/

Pareto elv a beszédben

Bocsánat, ha még nem hallottál róla, gyorsan elmondom, mi is az a „Pareto elv”.

A Wikipédia írja:

„Eredetileg Vilfredo Pareto olasz közgazdász alkotta meg 1906-ban azt a matematikai képletet, amellyel az egyenlőtlen vagyoneloszlást (a javak egyenlőtlen eloszlását) írta le, megfigyelései alapján. Pareto azt állította, hogy a megtermelt javak 80%-a a társadalom 20%-ához kerül.”

Ezt a „80-20” elvet aztán sok más helyen is alkalmazták már.

Dr. Joseph Juran arra jött rá, hogy a (bekövetkező) problémák 80%-át a hibák (az elkövetett hibák) 20%-a okozza.

Vagy érvényes lehet arra is, hogy egy piaci környezetben működő vállalat bevételének 80%-át általában a vevők 20%-a „termeli meg”.

Könnyen lehet, hogy például a hirdetések 20%-a hozza az üzletek 80%-át.

Ron Hubbard kifejezetten egy rendezvény, vagy PR esemény megszervezése kapcsán írta azt, hogy 80%-ban fontos az előkészület és 20%-ban a lebonyolítás.

Magyarán, ha mindent profin előkészítettél, akkor már csak jól kell csinálni élőben.

Namost ez az elv tapasztalatim szerint nagyon is helytálló a közönség előtti beszédben is, a következő módon:

80% fontossággal bír a felkészülés

20% fontossággal maga az élő előadás

Tehát, ha elegendő figyelmet teszel arra, hogy a megfelelő módon készülj fel, akkor már csak annyi a dolgod, hogy ne rontsd el!

Ha felkészültél a célközönségből, és ez alapján jól van összeállítva a szöveg, jók benne a példák, amik tényleg az előtted ülők életére vetíthetők, ha jól raktad össze a diákat, ha begyakoroltad az esetleges kérdésekre a válaszokat, és még a bevonulást, gesztusokat, mikrofon használatot is, akkor jóval kevesebb lesz az idegeskedés, és már csak arra kell figyelned, hogy ezeket mind megcsináld élőben.

Alig marad esély arra, hogy elrontsd és nincs olyan helyzet, amit nem tudnál megfelelően kezelni.

Szóval, ha beleteszed a 80% előkészületet, akkor azzal szinte bebiztosítod, hogy élőben minden jól menjen majd!

Szinte minden fontos dolog össze van szedve a profi előkészületekről a „BESZÉLJ magabiztosan mások előtt” című könyvben. Olvasd el! https://sooszoltan.hu/beszelj-magabiztosan-masok-elott/

Bombanők és macsó pasik

Ha az ember a civilizáció részeként élni mindennapjait, egyszerűen nem tudja elkerülni, hogy ne találkozzon reklámokkal, hirdetésekkel, amikben az esetek java részében, csupa csillogó, ragyogó, szinte tökéletes nő és férfi jelenik meg.

Sőt, ha a város előkelőbb részeiben jár, vagy olyan intézményekben, irodában forog, akkor szinte csak jól öltözött, jól szituált, remek állapotban lévő emberrel találkozik, akiről süt a jómód.

Elegáns autók, drága órák, hihetetlen magabiztosság és valami létfenség, az élet gondjai felett állás sugárzik róluk.

Emiatt aztán az ember hajlamos leértékelni magát, hogy ő még nem ilyen, vagy nem tart itt, vagy nem elég jó ehhez a világhoz.

És inkább hátrébb lép egyet a csendes, árnyékos félhomályba.

Konkrétan volt már olyan cégvezető barátom, aki ZSENIÁLIS üzletember volt és nagyszerűen vitte a cégét, de egyszerűen nem akart kiállni mások elé beszélni, mert nem volt elégedett a megjelenésével.

Akkor tisztázzunk valamit.

A kifejezetten gyönyörű nőknek és a hihetetlenül sármos pasiknak nincs mindig könnyű dolga, ha közönség előtt kell beszélniük.

Igaza, hogy ez hatalmas vonzerő és a közönség nagyon örül, ha ők lépnek színpadra, és még nézik is őket, árgus tekintettel és olvadón.

De hogy jó nagy százalékban nem arra figyelnek, amit mondnak, az biztos.

Nem egyszerű egy gyönyörű és csinos nőnek szakemberek előtt beszélni egy szakmai témáról.

Mert a tekintetek és a gondolatok könnyen elkalandoznak a nézőtéren és ő már nem tud hogyan semlegesebbnek maradni és egyszerűbben öltözni, hogy a figyelmet a mondanivalójára terelje.

Az is igaz, hogy van olyan, aki ezt az előnyét remekül kamatoztatja, sőt, olyan is van, aki az üzleti életben ebből él, de ez nagyon is kétélű fegyver.

Úgyhogy nekünk, közönséges halandóknak van egy nagyon jó hírem!

NEM BAJ, ha nem vagy címlaplány és nem baj, ha nem vagy alfahím!

Sőt, ne feledd, hogy ez sokszor még előnyt is jelent!

Ha emberek előtt beszélsz, akkor neked abban kell jónak lenned, AMIT mondasz és AHOGY mondod, nem pedig azzal kell elhoznod a babért, ahogyan festesz és főleg nem azzal, hogy hány ember szeme akad meg rajtad!

 

Ha többet akarsz tudni a közönséghez passzoló megjelenésről és az emberek kezeléséről,  olvasd el a „BESZÉLJ magabiztosan mások előtt” című könyvet. https://sooszoltan.hu/beszelj-magabiztosan-masok-elott/

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás